Harapan MARYA Hanya Impian

Si Hitam Putih

Views
Assalamualaikum...
Pagi ni tadi, sebelum aku turun keja, mak bagitau aku, yg kucing kesayangan bapak, Gulong dh mati....Hmmm....kesian kat bapak...Aku tau, mesti dia sedih...Dia rapat sangat dengan kucing tu...Dia yg slalu memanjakn, mbelai, bagi makan, mandikkn...Kira Gulong tu dh dia anggap mcm anak dia la....Kadang2 dia cakap dengan Gulong mcm dia cakap dengan manusia...Dia tanya "apa khabar?dah mkn"...Aku senyum je bila tengok bapak cakap2 dengan Gulong...Si Gulong tu pun mcm paham2 je bila bapak cakap dengan dia...Dia jawab miaw miaw je la...Kalo dia jawab "dah pak"...Mau pengsan bapak, 2 3 hari baru sedar....hahaha...Gulong memang kucing yg baik & slalu dengar cakap...Cthnya kalo time kitorang mkn, dia miaw miaw kt tepi meja, kalo bapak cakap, "Gulong jgn kacau...Nanti gulong mkn"...So, dia akan pegi tempat lain...X pun dia dudok jauh2 sambil tgk2 kitorang mkn...Lepas habis mkn, baru bapak bagi dia mkn....Satu lagi, Gulong suka sangat keluar ikut tingkap, walaupun ada pintu...Kiranya tingkap tu mcm pintu dia la kot......Kalo time dia nak keluar & kitorang halang tingkap tu, mesti bapak marah...Dia kata kitorang jangan nak halang jalan Gulong...Hellooo pak..Mcm la kucing tu xdapat nak cari jalan lain....haha....Tp, xkisah la...Bapak memang sayangkan si Gulong....Aku pun sayangkn si Gulong, tp xpernah aku nak tunjuk yg aku sayangkan dia..Macam aku sayang bapak.....Maybe dsebabkan Gulong tu kucing bapak, so secara automatiknya, aku pun ssh nak show off aku punya kasih sayang kt Gulong.....Kadang2 bila aku penat balik keja, dia datang manja2 kt aku, aku marah2 dia...Aku tolak2 badan dia....Adoyaii, ksiannya kau kucing...Xtau apa2 pun, kena marah jugak kn...Bila dia dh x ada lagi, memang aku rasa kehilangan...Coz dia la satu2nya kucing yg ada kt rumah kitorang...Yg lain2 semua dh mati....Hmmm....

*sekadar gmbr hiasan....xpernah ambik gmbr Gulong...*

Aku doakan kau bahgia & gembira disana Gulong....Maybe belum masanya aku cari penganti..Tp, satu hari nanti aku nak cari kucing yg memang sebijik mcm kau Gulong....Yg benar2 memahami & menghormati tuan wlaupun kau hanya seekor kucing...

p/s:Gulong tetap dalam kenangan....

There is only one happiness in life -- to love and to be loved.

Views
Assalamualaikum..
Hmm..Lamanya dh aku x update blog ni kn?Dh jd tempat pmbiakan nyamuk aedes agaknya...hehe....Maybe masa  yg x mgizinkan aku untuk mengupdate blog ni setiap hari, maklum la, bz dengan keja & life...So, hari ini aku rasa rajin semacam je nak update blog...Sepanjang 2 3 bln aku xda update apa2 ni, mmg byk la cerita suka duka yg aku lalui & aku tempuhi di setiap hari2ku....But, the only one je yg aku nak share & aku rasa cerita ni sangat2 la menarik (bagi aku la).....
Ok...Ceritanya bermula begini...Jeng jeng jeng...(kasi saspen skit)
Beberapa bulan yg lepas, (sblm bulan posa kot), DIA add facebook aku & tanpa berfikir panjang aku terus approve...Walaupun ketika tu aku mmg x kenal siapa DIA, tapi hati aku ni kuat sangat suruh aku approve je DIA....At least aku dpt knl DIA dengan lebih rapat lagi lepas tu kn....(thanks ya, coz sudi add)Beberapa bulan berlalu, tapi aku & DIA jarang bkomen time tu...Just like2 status je....(like la sgt..haha)...Then, nak dijadikan cerita, one day tu, aku balik dari kuching...My bas malam, so memang xtau la nak surah sapa ambik kt terminal....Pikir punya pikir, last2 nama DIA yg muncul dalam kepala otak aku ni...Aku dgn muka tebal s'incinya, mberanikan diri, mintak tolong DIA ambik...Mula2 tu, aku ingatkan nak gurau2 je..X sangka pulak DIA serius & dia sanggup tggu aku kt simpang masuk ke kampung aku sdgkn bas aku sampai kt sana dalam pukul 1.30 pagi mcm tu...Ooowhh...so sweet....hehe...Lepas kes dia ambk aku kt simpang tu, kitorang pun jd rapat la skit...DIA selalu bawak aku kuar jalan2, makan2...Seronok sangat bila dapat lepak2 dengan DIA, even sekejap je...Kadang2 bila xjumpa sehari, memang terasa rindu giler, mcm 15 tahun xjumpa....Dahsyat kn?hahahaha.....Aku tau DIA pun rasa apa yg aku rasa...Tp masing2  xberani nak meluahkn rasa rindu tu..Maybe malu atau rasa tu xperlu dluahkan dengan kata2....Hanya dapat dirasa dengan mata hati...(aduyaii...mcm cinte pulak...hehe)
Sejak tu, aku dpt rasakn kehadiran Dia telah membuatkan hidup aku bertambah ceria dari hari ke hari & aku tsangat la bahagia seperti dunia ini ana yg empunya...(jiwang la pulak..hehe)...DIA yg tiba2 hadir dalam hidup aku, tanpa aku duga & kehadirannya mmg menyedarkan aku bertapa hebatnya kuasa Allah sehingga mempertemukan aku & DIA disaat aku memerlukan seorang teman yg bukan hanya ada disisi aku dikala suka tetapi juga dikala duka....Aku bsyukur sangat, Allah telah pertemukan aku dengan DIA...DIA la pelangkap hidup aku & aku bharap & bdoa semoga dia la pelengkap hidup aku buat selamanya d dunia & akhirat...

*ini dia si jali jali...hahaha....(ambik pic dari tepi je la....x bole ambik dpn2...nanti heboh 1 kpg..opsss...)*

*ini pun x bole tunjuk muka...biar la rahsia*

Aku berharap semoga DIA la jodoh aku yg telah Allah tetapkn utk aku sejak azali lagi...Amin....Walaupun perbezaan usia, (aku 25 & DIA 21...Tuanya aku kn??huhu)tp aku yakin pada janji Allah...Sekiranya Allah telah tetapkan dia utk aku, sejauh mana pun beza usia kami berdua, kalo dh jodoh x akan ke mana kn...hehe...InsyaAllah....Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Yakinlah pada janji-Nya kerana kita orang yang beriman.

p/s :Muhammad Azizi Ahmad~Awak sentiasa dhati saya, hari ini, esk, lusa, thn dpn & selama2nya~