Harapan MARYA Hanya Impian

Kau Sahabat Kau teman

Views


Assalamualaikum...
Untuk entry kali ni, kita dengarkan dulu lagu nyanyian kumpulan Hijjaz, "Kau Sahabat Kau Teman"....

Maybe bagi sesetengah org, lagu ni lansung x memberi apa2 makna...Tapi, bagi diriku, lagu ni cukup bmakna & aku menangis setiap kali mendengar lagu ni....Teringat aku akan sahabat baikku, Julia Joni yg telah kembali kerahmatullah pada thn 2009....Walaupun hampir 3 thn dah dia pergi, tetapi segala kenangan pahit manis, suka duka sepanjang aku berkawan dgn dia masih tpahat lagi dlm ingatan aku...Dia seorang kawan yg cukup baik & mementingkn psahabatan....Dia x ramai kawan, hanya aku & Anna saja yg rapat dgn dia...Aku yg selalu menemani dia membayar segala bil & membeli keperluan dirumahnya...Dia merupakan anak tunggal & sgt myayangi kedua ibubapa & neneknya...Selain tu, dia cukup pemurah...Selalu bawak aku makan2 & belanja mcm2....

Lepas habis sekolah, aku sambung study kt Kuching...So, kitorang pun xdpt nak kluar jalan2 selalu mcm dulu2...Tapi, hubungan psahabatan tu ttp tjalin mcm biasa...Kadang2 bila aku balik kpg, tjumpa dia, kitorang masih bborak mcm biasa...Dia x dapat nak sambung study coz family dia bukannya org senang, lagipun dia kena jaga nenek dia yg dah tua...

Semuanya bermula dpenghujung thn 2009...Time tu aku kt KL...Otw nak g genting...Tiba2 kawan baik aku, Anna call..Dia bagitau yang Julia dah x ada lagi...Memang aku terkejut sangat time tu..Aku lansung x tau yang dia sakit..Rasa macam stengah nyawa aku mlayang bila dengar kaba berita tu....Sedihnya aku xdapat aku nak gambarkan dgn kata2..Sampaikan aku xdapat nak nangis even aku tlampau sedih time tu...Aku buat2 hepi kt genting, even hati aku merintih sayu....

Sampai la ke hari ni, beberapa kali dah aku termimpikan arwah...Maybe aku terlalu rindukan dia @ dia teringatkan aku...Hanya al-fatihah yg mampu aku sedekahkn buat arwah...Semoga dia tenang disana...

Al-fatihah....

No comments: