Harapan MARYA Hanya Impian

Jatuh Cinta Lagi Part I

Views


Aku wanita yang mencintai kamu bukan kerana ketampananmu, tetapi kerana hatimu, ikhlas kerana Allah

*cinta hatiku*

Ni la dia cinta hati aku....Orangnya biasa2 aje...Tak ada la hensem mana pun...Tapi, tetap hensem dmata aku & aku sayangkan dia sangat2...Dia la segala2nya bagi aku..Dia banyak berkorban untuk aku...Kadang2 aku rasa segan jugak la, ye la, belum jadi suami isteri pun lagi, tapi dia dah sanggup berkorban macam2 untuk aku....Yang paling aku suka, dia ni sabar sangat melayan karenah aku yang kadang2 mengalahkan budak tadika, al maklum la, anak manja emak la katakan..hehe

Ok,mula2 aku nak kenalkan la dulu, siapa jejaka bertuah yang dah berjaya mencuri hati aku ni...hehe...Nama dia Mohammad Azizi Bin Ahmad, berusia 21 tahun, berbangsa melanau & anak bongsu dari 6 orang adik beradik...Alamak, dah macam buku biodata zaman sekolah rendah la pulak..hahahaha

Perkenalan aku & dia ni sebenarnya tanpa diduga...Selama ni aku tak penah kenal pun siapa dia even kitorang tinggal sekampung & dia tu kira saudara-mara aku la jugak..Tapi aku tak tau pun..Maklum la aku ni katak dibawah tempurung..hehehe...

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, dia add facebook aku...Aku ni, sebenarnya jarang sangat nak approve orang, lagi2 kalau orang yang aku tak kenal...Mula2 tu, aku kata "takyah la approve"..Then 2 3 minit kemudian, aku tak tau kenapa la tangan aku ni gatal sangat p tekan nama dia & tengok album dia....Belek punya belek, tiba2 aku ternampak 1 album dia, "P.O.C.O.Y.O"...

*ni la dia POCOYO"




Dalam album pocoyo tu, ada banyak gambar skuter dia...Sebelum ni aku memang pernah tengok skuter dia ni...Tapi, tak tau siapa tuan dia...Memang selama ni aku selalu berangan2, kalo la aku dapat naik pocoyo tu, alangkah seronoknya...hehe...So, bila aku dah tau yang pemilik facebook tu adalh pemilik pocoyo, aku secara automatiknya, trs approvekan aje...(even aku tak kenal pun)..Bila dah approve, ada la jugak sekali 2 kitorang chat.....Tapi time tu dia macam nak tak nak aje nak layan aku, so aku pun buat2 tak layan aje la..hehe...Nak komen jauh sekali..Setakat like2 status aje la...

Nak tau apa kesudahannya??Tunggu...Nanti aku sambung lagi...Nak makan dulu ni..Perut dah lapar sangat..Ok, bye...

Jumpa lagi di part II...hehe...




4 comments:

Zee Azie said...

best~~ woi cepat buat entri part 2! tak sabaq ni! ehehehehehe..

MrsChah Chahizziey said...

hahahaha..sbr2...kak tok kmk mlh part 2...crk idea lok..hehe

wardathul raudzah said...

wahhhhhhh , omeyy la moto tuu .. harhar :3

MrsChah Chahizziey said...

hehehe...pocoyo mmg comel...