Harapan MARYA Hanya Impian

Jatuh Cinta Lagi Part II

Views
 




 




Alhamdulillah, hari ni genap 4 bulan aku & si dia couple...Walaupun masih mentah lagi, tapi aku tetap bsyukur kerana dia telah membahagiakan & menceriakan hari2 aku....Semoga jodoh kami bkekalan buat selama-lamanya..Amin...

So, untuk entry kali ni, aku nak sambung kisah Jatuh Cinta Part I yg aku buat minggu lepas...Sapa2 yang belum baca lagi tu, jemput2 la baca ye...




Ok, beberapa bulan lepas dia add fb aku, aku masih lagi xberani nak komen apa2...Aku tkt dia kata, aku ni mengada2 pulak, tiba2 nak komen sedangkan dia x kenal aku pun...So, aku tengok, aku baca then aku like aje status dia...Tiap2 hari aku akan tunggu dia update status & aku akan like...Bila dia x da update apa2, aku jadi boring...Aku rasa rindu pulak nak baca status dia..Bila dah boring2, aku pun like kan aje semua gambar2 dia...Memang banyak sangat, tapi aku x kisah..Aku like semua..haha...Aku nak dia sedar, yang selama ni aku selalu skodeng fb dia, tapi malu2 kucing nak komen...haha

Nak dijadikan cerita, 1 hari tu, dia update status & dia kata dia nak jual skuter kesayangan dia a.k.a POCOYO...Masih x kenal POCOYO??Ok, tengok kt bawah ni..


 
*ni la pocoyo..eh2..bukan pocoyo ni..tengok lagi gambar seterusnya*

*haaa...ni la pocoyo...skuter kesayangan encik abg kite..hehe*


"Aku nak jual skuter ku lah~ada sapa2 nak beli?hihi"
Bila aku baca status macam tu, aku pun terkejut jugak la..Aku tau dia sayang sangat kat skuter dia tu...X kan la dia tergamak nak jual, kn..Aku pun beranikan diri komen kat status dia tu...Malu2 aku dah tolak ke tepi..Janji aku tau kenapa dia nak jual skuter dia tu...Bila dah bkomen2 tu, dari situ aku nampak yang dia ni pun bez jugak...Dapat bawak bergurau...Start dari hari tu, setiap kali dia update status, cepat2 aku komen...Xkisah la orang nak kata apa...haha... 

Sejak kejadian aku komen2 kat status dia, dia pun dah berani nak komen kat status aku jugak...Sampaikan satu hari tu, aku inbox dia..Borak punya borak, aku dapat rasakan yang dia ni memang sekepala dengan aku...Orangnya gila2 tapi kadang2 ada jugak serius bila becakap bab serius...Masa aku b'inbox2 dengan dia tu, aku kat Kuching..Makan angin la konon2nya...Dia pulak asyik tanya, bila aku nak balik..Aku cakap la aku tak nak balik Bintulu dah..Nak stay terus kat Kuching..Hehe...Sepanjang aku kat Kuching, aku asyik inbox dia aje...Sehari aku tak inbox, mcm x lengkap pulak hidup aku ni...haha...

Sampaikan malam aku nak balik ke Bintulu, aku pun tanya dia, bole x kalo dia ambik aku kat simpang kampung??Aku ni pun tiba2 pulak jadi berani suruh orang xdikenali pegi ambik aku kat simpang...Dah la balik malam...

 
Seperti yang dijanjikan., dia pun datang menjemput aku kat simpang kampung...Time tu dah dekat kol 2 pagi...Mana x nya, aku dah kena 'kencing' ngn mamat jual tiket kat terminal Kuching..Dia kata bas yang aku naik tu memang sampai Bintulu..Tapi dia tipu..Bas tu stop kat Sibu je...Terpaksa naik bas lain..Tu yang lambat sampai Bintulu...Nasib baik jugak la dia betul2 ambik aku kat simpang..Kalo x, x tau la nak suruh sapa lagi...Then dia hantar aku balik rumah dengan selamatnya...Alhamdulillah...


Start dari hari tu, kami mula rapat...Tapi xpernah pulak dia nak bawak aku keluar jalan2..Maybe dia masih malu2...Bila dah lama2 sikit, baru la dia berani nak bawak aku pegi keluar makan...Aku senang berkawan dengan dia...Dia seorang kawan yang baik & sedia mendengar segala celoteh aku..(maklum la, aku ni memang banyak cakap..haha)
 
Lebih kurang sebulan lebih berkawan, dia pun suarakan hasrat dia nak bercouple dengan aku...Mula2 tu, rasa x ready lagi nak couple...Lagipun time tu aku baru aje putus cinta...Takut pulak kalo orang kata, 'cepatnya cari penganti'...Then, jarak usia kami juga yang membuatkan aku berfikir panjang..Ye la, aku ni dah 25..Dia pulak baru aje masuk 21...4 tahun bezanya....Tapi, bila aku fikir2kn balik, maybe memang dah tertulis jodoh aku ni dengan orang muda..Even my parents pun macam tu jugak..Mak aku lebih tua dari bapak...7 tahun bezanya...Sedangkan nabi Muhammad & Siti Khadijah pun jauh jugak beza usia, tapi mereka tetap bahagia...So, kesimpulannya, usia tu sekadar angka...Aku xkisahkan semua tu..Yang penting aku selesa & bahagia dsamping dia..

Alhamdulillah, sehingga ke hari ni, dia masih macam dia yang aku kenali dulu...Sikit pun x pernah berubah...Terima kasih Ya Allah kerana kau telah mempertemukan aku dengan si dia...Semoga dia la jodoh yang aku cari2 selama ini, yang dapat menjaga & membimbing aku ke jalanmu Ya Allah...


p/s: sori kalo entry kali panjang bjela2..harap xbosan mbaca...hehe

1 comment:

Zee Azie said...

sweeeeettttttttttttttttt.. best eh! eh pasal pg kuching ya, bukan time ktk duak debi pg ya kah? nak kmk ambik ktk duak d rmh ya? time ya kah? hehehehehe..