Harapan MARYA Hanya Impian

Tak Suka Tak Apa

Views

Aku benci bila ada yang dok menyibok hal aku...Semua benda pasal aku diorang nak korek...Kalo dapat, berapa kali aku masuk keluar toilet dalam sehari pun diorang nak ambik tau...Haisshh...Tolong la x payah nak menyibok sangat la...Aku x kacau life kau, so jangan cuba2 nak kacau life aku....Xkan la semua benda sal aku kau nak ambik tau??Aku bukan Siti Nurhaliza, bukan Ziana Zain @ bukan Ramlah Ram yang kau nak siasat sampai macam tu sekali...

Aku xsuka cari pasal dengan sesapa pun...Prinsip hidup aku simple je...Kau, kau, aku, aku....Kau xkacau aku, aku pun xkacau kau....So simple....Aku xperlukan sesapa untuk arahkan aku buat benda yang aku xsuka...

Macam contoh buat blog ni...Blog ni salah satu hiburan yang baru aku pelajari...Sebelum ni aku suka baca blog orang lain...Tapi, nak buat blog sendiri aku rasa x konfiden...Sampaikan satu hari tu, pintu hati aku ni rasa terbuka pulak nak buat blog....So, bila aku dah buat blog ni, aku rasa satu kepuasan yang xdapat aku nak gambarkan dengan kata2....Setiap kali aku menaip, aku taip benda yang betul..Aku luahkan dari isi hati.....Aku ikhlas mencoretkan apa yang terlintas dikepala otak aku ni...Aku puas bila dapat menluahkan segala2nya...

Bila ada yang xsuka dengan penulisan aku, aku jadi down sangat2....Sampaikan aku rasa nak delete aje blog ni & xkan ada sesapa lagi dapat baca...Tapi, bila dipikir2kan balik, buat apa aku nak bodohkan diri aku ni demi kepuasan orang lain??Siapa diorang nak tentukan hala tuju hidup aku??Diorang ke selama ni yang bagi aku makan minum, tempat tinggal, duit belanja???XXXX & selama2nya x akan & xmungkin.....

So, aku terus bangkit & kembali berpijak dibumi nyata....Malas dah nak pedulikan orang lain.....Diorang bukan tau apa yang kita rasa, apa yang kita lalui sehari2...Diorang tau nak menghina, mkeji, mghukum kita aje tanpa usul periksa...

Mengalah la selagi kita mampu mengalah...Xguna merpertahankan sesuatu yang kita sendiri rasa xperlu untuk dipertahankan...Kalo diorang xsuka cara kita, ok fine..Itu hak diaorang...Kita hidup dalam dunia ni memang selalu macam tu...Kadang2 kita x suka orang ni, kadang2 orang ni xsuka orang tu...Persetankan tu semua...Kita buat2 x tau & lupakan diorang yang xmendatangkan hasil apa2 pun dalam hidup kita tu....Dengan cara tu, kita akan rasa lebih tenang & bahagia even ada yang menyampah tengok muka kita...

Aku bahagia dengan life aku sekarang..Alhamdulillah....Maybe usia yang makin meningkat ni membuatkan aku lebih banyak berpikir dari bertindak yang bukan2....Kita hidup di dunia ni sekejap aje...Entah esok, entah lusa nyawa kita dicabut..Kita x tau...So, selagi kita masih bernyawa ni, hargai la hidup kita & jangan sia2kan apa yang ada disekeliling kita....Pada orang2 yang xsuka kita tu, maafkan aje la diorang tu kan....Diorang pun ada sebab kenapa diorang xsuka kita...X ada benda dalam dunia ni terjadi tanpa sebab...Even pen jatuh dari meja pun bersebab...Pokok kelapa bergoyang depan rumah pun bersebab...

Aku tau aku ni bukannya alim sangat nak bagi ceramah2 macam ni, tapi aku juga berhak untuk myuarakan isi hati aku...Aku bercakap pada apa yang aku rasa...Juga untuk renungan aku sendiri..Kalo rasa xsuka, rasa menyampah, sila la tekan (X) ye....X ada paksaan dalam pembacaan blog aku ni.....Blog aku ni bukannya buku teks kimia yang perlu kau tatap hari2....

Maaf sekali lagi andai ada yang terasa....Xberniat pun nak memburukkan sesapa....Peace...




2 comments:

Hafizah Zainal Abidin said...

da follow blog comel ni..follow sini klw sudi.. :) http://mynameishafizah.blogspot.com/

Chah said...

tq....sy pun dh follow blog awk jugak...:)