Harapan MARYA Hanya Impian

Laptop 1 Malaysia

Views


Dari minggu lepas kawan2 aku dok cerita pasal laptop 1 malaysia..Tapi aku ni memang jenis yang malas nak ambik tau..Sampai la hari selasa tu si dia mintak payslip & ic potostet aku untuk apply laptop 1 malaysia tu...Dia kata nanti kakak dia yang uruskan semua..Aku just bagi apa yang dia mintak tu je...So, bila dah dengar macam tu, aku pun apa la lagi..Macam orang ngantok disorongkan bantal la, kn..hehe...

Semalam kakak dia dah dapat pun laptop tu...Tengahari tadi si dia mesej, dia kata permohonan aku & dia dah pun diluluskan..Just tunggu diorang call je...Wahhh...hepinya aku dengar berita gembira tu...Mana x nya, nak dapat laptop free la katakan..haha...Maybe ada la sesetengah manusia yang akan kata, eleh, setakat laptop free pun nak heboh2 sampai macam tu sekali..Bagi orang yang berada, yang berduit, memang la x akan terhegeh2 nak mintak benda free kan..Tapi, macam orang macam aku ni, bila dah orang nak kasi benda free, memang la excited giler...Bukan aku x pernah ada laptop sebelum ni...Memang ada...Laptop acer yang bapak beli tahun 2007 dulu...Beli tu pun coz aku tengah study time tu...Memang la perlukan sangat2 laptop untuk buat assigment...Tapi, malang x berbau, awal tahun 2012, laptop aku tu kena curi...Abang bawak pegi tempat keja dia, then kena curi orang...Sedih sangat2...Tu la satu2nya barang berharga yang aku ada...Susah payah bapak belikan untuk aku, sekelip mata aje hilang...hmmm...

Dah la banyak sangat gambar2 kenangan dalam laptop tu...Harap2 la orang yang mencuri tu x apa2 kan gambar aku...huhu...Kalo dia nak jual ke, nak gadai ke, nak apa kan ke, at least dia deletekan la semua gambar dalam tu dulu...Takut pulak kalo orang lain yang beli laptop tu akan salah gunakan gambar2 aku...Hampir tiap2 malam aku berdoa semoga gambar aku tu x di apa2kan...Aku dah pun maafkan pencuri tu..Harap2 dia bertaubat & kembali ke pangkal jalan...

Berbulan2 jugak la aku x merasa pegang laptop...Rindu sangat2 nak main game, nak update blog, nak edit gambar & macam2 lagi la...Tapi, apa kan daya, laptop aku dah x ada lagi...Abang ada kata nak gantikan laptop aku tu, tapi rasa kesian pulak..Ye la, gaji dia bukannya banyak mana pun..X sampai hati pulak aku nak susahkan dia...Dengan adanya laptop 1 malaysia tu nanti, terubat la jugak kerinduan aku kat laptop aku yang dah hilang tu kan..huhuhu..

2 comments:

Tieberry said...

how to apply ya ?

Chah Abbas said...

@Tieberry saya pun tak pasti sangat, coz kakak tunang saya yang tolong applykan untuk saya...tapi, kalau tak silap, dia kata ada buat satu surat...maybe surat pemohonan untuk mintak laptop tu..