Harapan MARYA Hanya Impian

Selamat Hari Ibu

Views

Sebenarnya aku x tau pun bila hari ibu...Dari kecik sampai la dah tua ni, x pernah sekali pun aku sambut hari ibu...Bukan bermakna aku x syg mak aku..Tapi, entahlah..Aku ni memang jenis yang susah sangat nak tunjukkan kasih sayang kat family...Maybe aku malu kot..hahaha

Bersempena hari ibu yang akan disambut beberapa hari lagi ni, aku nak ucapkan selamat hari ibu buat mak tersayang, Hajjah Ross Haji Dolgapar..(even mak x pernah baca pun blog aku ni..haha)Semoga mak panjang umo, dimurahkan rezeki & sentiasa bahagia disamping orang2 yang tersayang...Jasa & pengorbanan yang mak dah berikan selama ni, x akan dapat dilupakkan buat selama2nya...Mak seorang ibu yang sangat tabah...Terlampau mementigkan keluarga dari diri dia sendiri....Dia xkisah menderita, asalkan kitorang bahagia..



Aku tau aku bukanlah seorang anak yang baik...Banyak sangat kekurangan dalam diri aku ni...Dulu, time aku remaja, aku selalu sangat lawan cakap mak & marah2 x tentu pasal...Kadang2 sampai mak nangis...Bertapa jahatnya aku...Tu pun mak x kisah..Masih lagi sayangkan aku sepenuh hati dia...Tapi bila dah semakin dewasa, aku mula sedar...Mak dah semakin tua, kalo esok lusa mak dah x ada lagi, mesti aku menyesal sangat dengan perbuatan aku tu..So sekarang ni, aku dah x selalu lawan cakap mak..Kadang2 tu adalah...Tapi x sekerap dulu dah...Memang susah sangat nak buang pernagai panas baran aku ni, tapi aku cuba jugak sedaya upaya aku...Kadang2 bila aku rasa nak marah, aku pendamkn aje..Aku diam..

Banyak sangat benda yang aku dah buat sebenarnya sampaikan mak terluka...Kalo aku nak ceritakan semuanya kat sini, sampai bila2 pun x akan habis cerita aku ni..hahaha....Tapi, even aku ni panas baran, aku sebenarnya sayang sangat kat mak aku...X akan ada sapa2 pun dalam dunia ni dapat gantikan tempat mak..Bagi aku maklah mak yang paling sempurna...

Aku harap sebelum mak menutup mata, aku dapat bahagiakan mak & berubah menjadi anak yang lebih baik...InsyaAllah..


No comments: