Harapan MARYA Hanya Impian

Disebalik Cerita Pertunangan Kami Part II

Views

2 hari berturut2 aku & si dia jalan2 cari barang hantaran...Nasib baik si dia sabar aje layan karenah aku ni...hahaha...Hari pertama semua barang aku rasa x berkenan...Bila si dia dah berkenan, aku pulak kata x cantik...Sampaikan aku marah2 bila x jumpa barang2 yang aku berkenan...Dalam kepala otak aku ni sebenarnya dah setkan barang macam mana yang aku nak..Tapi masalahnya, kat tempat aku ni memang susah sikit nak cari barang2 yang aku nak...Tu yang buat aku hangin satu badan...haha

Hari ke dua pulak mood aku ada ok sikit...So, semua barang aku berkenan...Kalo nak ikutkan hati, semua aku nak borong....Tengok yang tu cantik..Then tengok yang ni pun cantik jugak...Pendek kata semuanya cantik...haha...Tapi x bole la nak beli semua...Kesian kat encik abang sayang nanti..hehe

Barang2 aku semua dah settle kecuali cincin je belum beli..Aku takut aku berubah hati pulak nanti..Mana la tau dalam bulan depan ada pulak cincin yang lebih cantik dari cincin yang aku dah beli...So, untuk megelakkan dari pembaziran, aku pun x nak beli dulu...Tunggu dah nak dekat hari tu nanti, baru aku pegi beli...

Barang2 si dia belum lengkap lagi...Banyak lagi nak kena cari...Tapi sebulan rasanya cukup untuk aku & si dia cari semua barang2 dia..InsyaAllah..

Sabarlah Wahai Hati

Views

Begitu berat ujian yang engkau berikan buat hambamu ini ya Allah...Sesungguhnya aku memang x kuat untuk menghadapi ini semua...Aku dah banyak sangat menderita selama ni...Tapi aku berpura2 happy di depan semua orang...Aku berpura2 yang aku ni seorang yang kuat...

Tapi hakikatnya aku seorang yang lemah...Yang mudah patah semangat...Ya Allah, kau tolonglah hambamu ini...Aku hanya ingin bahagia ya Allah...Hanya engkau yang dapat mendengar isi hatiku ini...

Aku tahu engkau x akan memberi ujian yang melampaui kemampuan hambamu...Tapi, aku xkuat ya Allah...Aku seorang hambamu yang terlalu lemah untuk menghadapi ujian yang engkau berikan ini...Namun aku tahu, sebagai seorang manusia yang berpegang pada agamamu, aku harus kuat..Aku harus gagahkan diri aku untuk menghadapi semua ini...

Ya Allah, x akan ada sesiapa pun hamba dimuka bumimu ini yang mengerti keresahan & kegelisahan dihatiku ini.....Semoga engaku memberikan aku kekuatan ya Allah....

Holiday

Views




Bila sekali sekala dapat bercuti & pergi holiday dengan kawan2 memang sesuatu yang sangat menyeronokkan....Semenjak dah bekerja & sentiasa bz dengan life masing2, jarang sangat nak pergi holiday @ jalan2 dengan kawan2...So, bila dapat peluang bercuti, aku rasa hepi sangat....At least dapat tenangkan fikiran dari kerja yang bertimbun2 kat opis...








Kitorang memang dah lama beli tiket..Time tu tiket murah giler...Pergi kl baru berapa henget je...haha...Rugi rasanya kalo lepaskan peluang, nak2 time tiket murah macam tu..Bukannya selalu kan...So, kitorang pun plan g kl....Thn 2009 sempat g genting je...



Kali ni pulak kitorang g sunway lagoon....Ni sebelum masuk rumah hantu....Ok, sumpah memang aku takut masuk rumah hantu even hantu tu x menyeramkan pun...Tapi aku punya takut sampai terjerit2 sampai nak aku tumbuk je muka hantu2 tu...hahaha....Tapi awal2 dah diorang kat sana bagitau, x bole sentuh hantu2 tu...So, aku diamkn diri aje la...Dalam hati dok menyumpah2 je hantu2 tu...hahaha

Lepas dah penat, kitorang pun pegi makan kt T.G.I Friday's...Makanan kat sana memang sedap...memang licin la pinggan kitorang semua..hahahaha



Lepas dah habis makan, kitorang pun bertolak balik ke hotel..Penat sangat2..Malam tu tido awl & x larat nak pegi jalan2 tengok kl diwaktu malam..hehe

Keesokkan hari baru la kitorang g jalan2...Plan nak g i-city, tapi jauh sangat & x tau macam mana nak pegi sana...Maybe lain kali kot..InsyaAllah kalo umo panjang....


Sebelum balik, sempat jugak la aku beli alas dulang untuk hantaran tunang aku nanti...Beli kat semua house..Kat sana banyak barang2 untuk hantaran...Tapi memandangkan duit dah habis aku guna untuk berjoli, so x dapat la nak beli barang2 hantaran..hahaha...Beli kat sarawak aje la nampak gayanya...Xpun aku suruh abang belikan coz dia nak pegi kl bulan 5 nanti...

Kawan2 aku hadiahkan aku senaskhah al-Quran untuk hantaran aku nanti...Kaler pink pulak tu..Memang cantik...Terima kasih kawan2ku...hehe